Ce ar fi omul fără poezie, muzică și literatură? Trupul se hrănește cu mâncare, însă spiritul cere să fie hrănit cu artă. De aceea ascultăm muzică, citim ficțiune, ne ducem la concerte și mergem la teatru, pentru a primi hrana spiritului în cea mai proaspătă condiție direct de la sursă. Nimic nu se compară cu sunetul instrumentelor, ecoul muzicii și energia oameniilor uniți sub același scop.

Vara asta ne bucurăm de festivaluri prelungite special create pentru boemul din tine care are nevoie de o gură proaspătă de artă veritabilă.

Festivalul Teatru Sub Luna by InDArt

Festivalul reunește sub cerul liber și arzător de iulie atmosfera proaspătă a unei piese de teatru bine regizate și încântarea unei seri de jazz, blues sau café-concert, toate frumos conturate cu expoziții de pictură, desen, costume, sculptură sau o lansare de carte. Teatru sub lună este singurul festival de teatru independent în aer liber și este organizat de InDArt – singurul brand multicultural din țară, având proiecte diverse: Teatru, Carte, Muzică, Pictură și Fotografie.

Festivalul va avea loc în fiecare weekend a lunii iulie cu câte un program diferit. Bilete puteți găsi aici.

EUROPAfest 2020

Gala EUROPAfest vine și anul acesta în locații diferite din țară aproape în fiecare zi între 16 și 25 iulie, cu câte un concert unic. Asadar, joi, 16 iulie, EUROPAfest 27 – jazz | blues | pop | clasic isi deschide portile si invita lumea buna sa i se alature intr-un maraton de 10 zile de evenimente pline de culoare si rafinament.

Directorul EUROPAfest, dl. Luigi Gageos declara:
“Suntem optimisti si chiar daca va fi o editie atipica, evenimentele muzicale vor fi la aceleasi standarde de calitate cu care s-a obisnuit deja publicul. Vor fi respectate toate masurile de siguranta pentru spectatori, dar in acelasi timp ne gandim si la extinderea posibilitatilor de urmarire a concertelor live. Ne transformam, ne adaptam ca sa oferim o experienta noua celor care iubesc muzica buna. Cred ca sunt in asentimentul tuturor cand spun ca purtam o pretuire deosebita celor din prima linie, care au fost alaturi de bolnavii de coronavirus, pe baricade zi si noapte. In acelasi timp, as vrea sa va invit sa facem un exercitiu de imaginatie si sa vedem cum ar fi fost timpul petrecut in izolare aceste luni fara muzica, film, carti, dans…Si iata ca, in acest fel, constientizam poate ca arta si cultura in general au fost aliati la fel de pretiosi, “prima linie” pentru cele peste 3 miliarde de oameni care au stat acasa.”

Bilete puteți găsi aici.

La umbra târgului – Bounty Fair ediție de vară

Cei care expun la Bounty Fair sunt români pasionați care au ales să-și facă din artă, design și handmade un stil de viață, mici ateliere care au nevoie de susținerea ta pentru a continua. Evadează La Umbra Târgului experimentează arta în toate formele ei încetineşte vara timp de 2 zile ca să te răsfeți cu cele mai noi creații ale artiștilor tăi preferați, cei care știu cel mai bine cum se transformă emoțiile în opere de artă purtabile.

Ce găsești La umbra târgului? Haine de iubit în noul sezon, care propun un design și materiale alternative, croite de la zero, upcycled sau personalizate cu aplicații și picturi; bijuterii și accesorii de autor, care au întotdeauna ceva interesant de spus; produse de îngrijire și bunățăți fără nicio vină în cele mai neașteptate combinații, direct din natură; bucurii pentru cei mici sau pentru copilul din tine, de la hăinuțe la jucării și multe alte născociri de poveste care au luat naștere în ateliere românești; obiecte de design pentru un acasă mai românesc și mai de atmosferă; și mici concerte de seară.

Bilete puteți găsi aici.